Al caliu de les paraules 2020 Festival d'oralitat per adults

Accés i recollida d'entrades

ORGANITZACIÓ I ACCÉS

Aforament limitat. Accés gratuït amb entrada*. Recollida des del dimarts 28 de gener de 2020 (màxim 2 entrades per persona) en l'hall del Museu Valencià d’Etnologia** (10 a 20 hores) o a través de la web:

Adquirir entrades: http://entradesvalencia.com/evento.php?idEvento=814

*Cada entrada dona dret a gaudir de tot l'event complet.

**El Museu reservará un percentatge que es repartiran en el Hall el mateix dia de cada acte a partir de les 18.00 hores.

 

Revetla, concert i narració.
19:00
01 febr.
2020
19:00
01 febr.
2020
Accés gratuït amb entrada

 

Al CALIU DELS PARAULES 2020

-Festival d'oralitat-

1 de febrer de 2020

 

Ens fem majors, però no canviem. Ens tornem més refinats, però en el fons continuem sent com quan érem menuts, criatures que esperen ansiosament que els conten una altra història, i la següent, i una altra més
(Paul Auster, escriptor).

 

Quan contem històries populars estem compartint també una certa interpretació del món, un cert tipus d'humor, una certa màgia…, és a dir, estem transmetent les arrels profundes de la cultura i de les creences pròpies de la gent de cada terra.

Molts contes es troben a diferents països, però cadascun d'ells ha anat variant –personatges, situacions– segons la manera de ser i de fer de cada zona geogràfica. Per això la necessitat de reflexionar sobre el conte tradicional valencià dins del folklore universal, i per això, aquesta nova realització d'AL CALIU DE LES PARAULES acollirà una xarrada-debat amb un especialista en la matèria.

Les qui han contat aquestes històries i per tant les han mantingudes vives han sigut quasi sempre dones; per això dediquem aquesta edició a totes aquelles dones que encara no han perdut la il·lusió de contar històries.

El conte, per la seua capacitat de transportar-nos a uns altres mons, es conta de nit, moment de l'oníric, de les coses somiades, d'allò possible; motiu pel qual, com en anys anteriors, les diferents contades que integren l'esdeveniment es faran de nit.

No perdem de vista que, entre d'altres, la missió de cada conte és divertir i interessar. Per tant, cal crear un clima d'alegria, de màgia i d'interés cap a la narració; i quina cosa millor que fer-ho al voltant de la llum i el caliu de tres fogueres, sabedors que totes les altres propietats benèfiques de la narració oral, vindran donades si aconseguim aquest clima.

Benvolguts oïdors, esteu convidats a gaudir d'aquesta experiència única i inoblidable. Us esperem amb els braços oberts!

 
 
 
PROGRAMA
 
19:00h. «Contes d'ací i d´allà». Xarrada-col·loqui per Rafael Beltrán (Catedràtic Literatura Espanyola. Dpt. Filologia Espanyola de la Universitat de València). Autor de «Rondalles populars valencianes. Antologia, catàleg i estudi, dins la tradició del folklore universal».
Lloc: Sala VIII (Secà i Muntanya del Museu Valèncià d’Etnologia).
 
20:00h. «Si te contara de Cuba», per Coralia Rodriguez (Cuba).
Lloc: Sala Alfons el Magnànim.
 
Paraulasses
21:30h. Sopar de pa i porta en tres fogueres**.
 
22:00h. Paraulasses. Contades simultànies en tres fogueres diferents situades als patis.
 
23:30h. Ressopó en comú, amb mistela i pastes. Final de l'acte.
Lloc: Patis del Centre Cultural la Beneficència.
 
 
Contistes: Ana Ballester, Almudena Francés i Paula Carbonell.
Idea original, projecte i coordinació: Vicent Cortés.
 
 
♦Accés gratuït amb entrada♦
 
 
 
**Els participants hauran de portar el sopar i, si ho estimen oportú, menjar per a compartir. L'organització proporcionarà la picadeta, la mistela i les pastetes del ressopó.