Les muixerangues, del cel a la Viquipèdia

Viquiprojecte muixeranga
(Tot el dia)
03 maig
2021
(Tot el dia)
30 jun
2021
Viquiprojecte muixeranga
L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia, treballa des del 2016 colze a colze amb els editors i editores de la viquipèdia per fer visible la cultura popular valenciana a través de l’enciclopèdia més consultada del món. 
 
El projecte GLAMWiki de L’ETNO té l’objectiu d’ajudar a millorar la quantitat i la qualitat dels continguts sobre cultura popular valenciana a la Viquipèdia, així com a la resta de projectes germans, alliberant imatges i aportant contingut bibliogràfic per a crear nous articles i millorar els existents. El coneixement obert és una aposta de treball de L’ETNO.
 
Amb motiu de l’exposició Muixerangues al cel naix el Viquiprojecte Muixerangues en col·laboració amb la comunitat d’edició d’Amical Wikimedia, de Wikimedia España i els experts en món muixeranguer de la Federació Coordinadora de Muixerangues.  
 
A partir del mes de maig s’obri el període d'edició que té com a objectiu visibilitzar i difondre la Muixeranga com a manifestació de la cultura popular valenciana a la Viquipèdia en els seus diversos idiomes, així com a la resta de projectes germans, principalment pel que fa a l'alliberament d'imatges a Wikimedia Commons. Es pretén millorar la cobertura tant del concepte com de les diverses colles, ja siguen les tradicionals o les de nova creació, així com la informació sobre les diverses figures.
 
La primera acció serà el dia 3 de maig amb una viquimarató que obrirà el període d’edició per a crear i millorar articles a la Viquipèdia i ampliar les dades de Wikidata. A final del mes de maig es formarà a les persones responsables de comunicació de les colles per a ensenyar-los a alliberar fotografies a Wikimedia Commons. El mes de juny es dedicarà a l’alliberament de les fotografies per part de les colles a través de la convocatòria d’un concurs fotogràfic anomenat Wiki Loves Muixerangues. El material fotogràfic ajudarà a donar a conèixer les colles, la indumentària, les figures aconseguides i la vida de cada grup muixeranguer.
 
El viquiprojecte muixerangues ajudarà a que qualsevol persona puga accedir a informació referenciada i fiable sobre el món muixeranguer.
 
Tota la informació del viquiprojecte muixerangues es pot consultar ací: Viquiprojecte:Muixeranga