Tallers per a famílies (gener - juny 2020) #MuvaetenFamilia

Tallers didàctics
12:30
12 gen.
2020
13:45
28 jun
2020
Activitat gratuïta
 
Cancel·lació programació
 
Informació d’interés
 
Per causes relacionades amb la situació generada pel Coronavirus, i atenent a les recomanacions de les autoritats, L’ETNO Museu Valencià d’Etnologia cancel·la temporalment totes les seues activitats programades.
 
L’ETNO Museu Valencià d’Etnologia informarà als usuaris de la reobertura i posada en marxa de la programació en el moment oportú. 
 
Atentament,
L’ETNO Museu Valencià d’Etnologia.
 
--
 
TALLERS PER A PÚBLIC FAMILIAR
GENER - JUNY 2020
 
 
Memòria de peix o d'elefant?
Dies: 12, 19 i 26 de gener, 2 de febrer
 
De segur que has jugat alguna vegada al Memory. Et proposem que construïsques el teu a partir d'aquelles coses que més t'agraden: les teues cançons, els records favorits, els joguets que t'agraden, els teus menjars preferits. Deixa volar la teua imaginació, vine al museu i fes el teu propi Memory amb materials reciclats. Podràs emportar-te'l a casa i compartir estones de joc infinit amb qui tu vulgues. T'apuntes?
 
 
Carnestoltes en l'Albereda
Dies: 9, 16 i 23 de febrer, 1 de març
 
Estem en Carnestoltes, una festa que té una llarga tradició a València. Et convidem a descobrir aquesta celebració i et mostrarem com se celebrava fa molt de temps a la nostra ciutat. Ho farem a través d'un quadre ple d'alegria i color, Tarde de Carnaval en la Alameda (1889) d'Ignasi Pinazo. Vols construir-te i pintar la teua pròpia careta inspirada en els seus personatges? T'esperem!
 
 
A la recerca del ninot indultat
Dies: 8, 15, 22 i 29 de març
 
El ninot indultat està ocult pels nostres patis. Ens ajudes a trobar-lo? Hem creat un joc divertit de pistes que et portarà a la seua recerca per tot el museu. Alhora coneixeràs que representen les Falles: la importància del treball en equip, la indumentària, la pirotècnia, la música tradicional, l'artesania, etc. Ens acompanyes?
 
 
La ciutat que parla. Street art
Dies: 5, 19 i 26 d'abril, 3 de maig
 
T'has fixat que els murs de la ciutat ens parlen? Tenen publicitat, adhesius, cartells i, a més, hi ha art que ompli de color i de missatges els carrers. En el nostre taller reflexionarem sobre com ens expressem en l'espai públic de la mà de l'artista urbà Disneylexya, i crearem entre tots una intervenció aplicant algunes tècniques de l'street art. No t'ho perdes.
 
 
Dóna'ls canya
Dies: 10, 17, 24 i 31 de maig
 
En la societat tradicional, la canya tenia una infinitat d'utilitats. La seua lleugeresa, resistència i abundància, pròpia dels aiguamolls, la convertien en un recurs molt útil per a construir canyissos d'assecar fruita, objectes domèstics, mobles o fer cortines d'entrada als habitatges. També servia per a fer instruments com el repicador i la murga. Vols construir el teu instrument de canya? Apunta't i entre tots farem una orquestra.
 
 
Jocs tradicionals
Dies: 7, 14, 21, 28 de juny
 
Els jocs tradicionals són part de la nostra cultura. Ens ensenyen infinitat de coses i fan que ho passem bé en qualsevol lloc i moment. Clàssics com el Sambori, la gallineta cega o la trompa no necessiten més que les nostres ganes de divertir-nos, el nostre propi cos i materials quotidians. Vine a jugar amb nosaltres i ompli de rialles i alegria els nostres patis!
 
 
ORGANITZACIÓ dels tallers:
 
  • Tallers destinats a un públic familiar. Edat mínima: xiquetes i xiquets de 4 anys (acompanyats d’un adult).
  • Horari: Diumenges, 12:30h – 13:45h.
  • Concertació: Les entrades es repartiran en el punt d’informació (Hall del museu) a partir de les 10:30h.
  • La persona encarregada dels tallers arreplegarà els participants en el punt de trobada a les 12:30h.
  • Places limitades: 25 persones.
  • Idioma: valencià i castellà.