Visites guiades

Informació d'interés i horaris

Detinataris i nombre de participants

Tot tipus de públic.

Un mínim de 10 i un màxim de 30 persones per grup (es pot realitzar la visita més d'un grup). 

Durada: Una hora.

Horaris de visites i tallers:
Matins: dimarts a divendres, de 10:00 a 14:00 hores
Vesprades: dimarts i dijous, de 16:00 a 18:30 hores
Necessària concertació prèvia

Activitat gratuïta
 

Contacte
Telèfon: 963 883 578 - Fax: 963 883 632
Horari: dilluns a divendres de 8.30 a 14h. 
 
 
 
Activitat gratuïta
Ofereixen l'ocasió d'acostar-se al Museu Valencià d’Etnologia amb les explicacions que duu a terme el personal tècnic del Museu. 
 
L'exposició permanent del museu està dividida en tres parts:
 
1. La primera, titulada La ciutat viscuda, se centra en la vida de les ciutats valencianes de finals del segle XIX i principis del XX, tot combinant objectes de la vida quotidiana de diversa procedència amb recursos audiovisuals que permeten obtenir una visió més àmplia d'aquella societat.
 
2. A continuació es pot visitar la zona dedicada a l'horta, denominada Horta & Marjal, les sales de la qual s'estructuren en dos apartats bàsics: un, centrat en els conceptes —com ara la importància de la gestió de l'aigua, les diverses tipologies dels habitatges o l'àmplia varietat de cultius i el seu enfocament comercial— i un altre dedicat als objectes. El recorregut es completa amb un espai interactiu.
 
3. L'últim dels àmbits, Secà I Muntanya, se centra entorn d'idees com el paper de la pedra en sec en la construcció del paisatge, la protecció de la casa, l'emigració de les dones a les ciutats o la desconeguda figura del solter en els pobles de l'interior. Completa esta part una sala amb 150 peces penjades del sostre, recordant la disposició que moltes d'elles han tingut en les golfes o cambres de les cases. 
 
També es pot completar el recorregut amb visites comentades a les exposicions temporals que el museu ofereix en cada moment.