Conferència "Tintín en el Tíbet", una recerca iniciàtica per l'Himàlaia Del Conservador Jorge Cruz Orozco

19:30
02 Oct
2014
19:30
02 Oct
2014
Amb motiu de l'exposició temporal "Himàlaia. Visions de l'alteritat a les col·leccions del MEN ", al Museu Valencià d'Etnologia ha organitzat un cicle de conferències a partir del mes de setembre per analitzar i reflexionar des de diferents àmbits sobre la cultura d'aquesta regió única i misteriosa del planeta que ha captivat Occident. 
 
El Conservador del Museu Valencià d'Etnologia, Jorge Cruz Orozco, abordarà el tema de "Tintín al Tibet", del belga Hergé, un clàssic de la novel · la gràfica cinquanta anys després de la publicació. 
 
L'àlbum combina el desassossec personal del seu autor amb diverses fites de la cultura occidental, com la fascinació pel Tibet i l'Himàlaia, el valor simbòlic de la muntanya o la hipòtesi d'éssers propers als humans, com el ieti. Hergé es va documentar acuradament per dotar de versemblança seva obra i ens va llegar una història que narra en un temps diversos viatges reals i espirituals. 
 
La conferència proposa una anàlisi històrica i etnològica de "Tintín al Tibet", una mena de viatge per un llibre ple d'encant i poesia. 
 
Lloc: Salò Alfons el Magnànim. 
 
Centre Cultural La Beneficència