Presentació de llibre.Biblioteca del Museu "El retrato y la muerte la tradición de la fotografía post mortem en España"

Cartell oficial de la presentació
(All day)
10 Jun
2014
(All day)
10 Jun
2014

La Biblioteca - Centre de Documentació del Museu Valencià d’Etnologia presenta el llibre El retrato y la muerte: la tradición de la fotografía post mortem en España de l'experta Virginia de la Cruz Lichet, que impartirà una xerrada sobre la seua obra.

Esta presentació s'emmarca dins de l'activitat "En veu alta a la Biblioteca" i tindrà lloc a la sala de consulta de la biblioteca a les 19h.

El retrato y la muerte: la tradición de la fotografía post mortem en España  és el primer estudi documental basat en la dissertació de la fotografia post - mortem a Espanya a través del qual s'apropa a la societat de l'època, la seva manera de senti, de viure i de morir. A més l'obra és el resultat de la precursora tesi doctoral de la Virginia de la Creu Lichet, defensada a Espanya, i dels primers estudis científics i acadèmics que s'han realitzat sobre aquest tema.
 
De la Cruz convida a recórrer amb ella un període de la història del nostre país a través de la manifestació dels sentiments , materialitzat a través del llegat que ens transmet la fotografia post - mortem . El llibre conté un total de 185 il · lustracions, de les quals 175 són fotografies i 10 documents originals de l'època.
 
Actualment, este tipus de material fotogràfic roman ocult en gairebé el 75 - 80% de la seva totalitat. L'autora Virginia de la Creu Lichet és professora d'Art Contemporani i Història i Teoria de la Fotografia a la Universitat Francisco de Vitòria. El 2010 va presentar la seva tesi doctoral sobre els Retrats fotogràfics post - mortem a Galícia ( segles XIX i XX ), sent pionera en un camp en el qua, a Espanya, ningú s'havia atrevit a explorar.

Més informació sobre el llibre i de la presentació en Etnobloc: http://goo.gl/09YvjS

 LLoc: sala de consulta de la biblioteca.

Hora: a les 19h.