Antropologia visual

https://www.youtube.com/watch?v=njUDW_Zrb7E&index=3&list=PLekY5SPIBlsPiGelXb0l2S8g8oIDnE334
1
http://youtu.be/RI9GhUrLS_w
1
http://www.youtube.com/watch?v=u1TtgEaY-8M
1
https://www.youtube.com/watch?v=njUDW_Zrb7E&index=3&list=PLekY5SPIBlsPiGelXb0l2S8g8oIDnE334
1
Des dels inicis del propi Museu Valencià d'Etnologia les filmacions etnogràfiques han estat una eina més de la investigació de la cultura tradicional valenciana . Un complement molt important a la investigació antropològica que dóna la possibilitat a l'investigador d' documentar d'una forma molt particular qualsevol procés que s'estudiï . La imatge en moviment i el so ens permeten il · lustrar aspectes que d'altra manera serien impossibles de captar en una investigació d'un procés artesà , un ritual popular o qualsevol altre aspecte de la vida d'un grup social .
 
Aquests últims anys el museu ha activat diferents projectes d'investigació d'antropologia visual per documentar diferents aspectes de la vida tradicional valenciana que han romàs fins a l'actualitat . Entre ells trobem " Memòria i història del vi valencià " o " Antropologia visual de les zones humides " .
 
L'Arxiu d'Antropologia Visual de Museu Valencià d'Etnologia té en els seus fons filmacions realitzades tant per investigadors del propi museu com per altres externs que han col · laborat amb nosaltres . També es conserven filmacions alienes a un projecte d'investigació , com vídeos de festes populars , escenes de treball etc. que amb el temps s'han convertit en documents etnogràfics de gran valor .