Conferència "Los paganos del Hindu Kush" Del reconegut escriptor Gabi Martínez.

19:30
25 set.
2014
19:30
25 set.
2014
Amb motiu de l'exposició temporal "Himàlaia. Visions de l'alteritat a les col·leccions del MEN ", el Museu Valencià d'Etnologia ha organitzat un cicle de conferències a partir del mes de setembre per analitzar i reflexionar des de diferents àmbits sobre la cultura d'aquesta regió única i misteriosa del planeta que ha captivat Occident. 
La primera conferència estarà a càrrec de l'escriptor Gabi Martínez, autor de la novel·la "Només per Gegants", elegida millor llibre de no ficció en llengua espanyola el 2011. 
 
La història del zoòleg Jordi Magraner a les valls de l'Hindu Kush habitats pels musulmans nouristanís i l'ètnia pagana dels kalash explica la cruïlla d'interessos que es donen en aquella frontera entre el Pakistan i l'Afganistan. Aquesta és la història d'un home que va viure quinze anys a les muntanyes, es va convertir en kalash, va veure néixer el moviment talibà en directe i va patir un doble assetjament, com kalash i estranger, fins a morir assassinat. Un crim que aporta moltes claus sobre la vida actual allà. 
 
Gabi Martinez 
 
Gabi Martínez (Barcelona, 1971) és escriptor. La seva obra Només per a gegants va ser escollida millor llibre de no ficció en llengua espanyola el 2011. Com a autor de llibres de viatges se li assenyala entre els més destacats impulsors del gènere. A Los mares de Wang, un viatge per la costa Xina, se li va destacar entre els deu millors llibres de 2008. Amb Diablo de Timanfaya va aixecar una gran polèmica cultural i política. A la Barrera va representar una sacsejada a aquest gènere. Entre les seves novel · les, Sudd va ser escollida una de les deu millors del 2007. Àtic ser seleccionada en un estudi per Palgrave / McMillan com una de les cinc novel · les més representatives de l'avantguarda espanyola dels darrers vint anys. Una Espanya inesperada el va convertir en referent del nou periodisme literari en espanyol. També és coguionista de Ordinary boys, una docuficció sobre el barri de Tetuan, del que van sortir 5 terroristes de l'11-M. 
 
 
Lloc: Salò Alfons el Magnànim. 
 
Centre Cultural La Beneficència