Museu de la Casa del Pou. La Llosa de Ranes La Costera

Museu de la Casa del Pou. La Llosa de Ranes. Autor: Fotocuco

El Museu de la Casa del Pou és un espai de divulgació del patrimoni cultural de la Llosa de Ranes que, després d’un projecte de reconstrucció, recupera i renova el missatge de l’antic museu ubicat en este mateix edifici.

Amb un nou plantejament museogràfic, el centre mostra la història més recent d’este municipi de la Costera, mitjançant una part de la trajectòria vital dels seus habitants que han proporcionat testimonis, objectes i fotografies per a construir este nou espai on els llosers i les lloseres poden participar, es poden reconéixer i també poden presentar-se al món, a través de les seues tradicions i singularitats com a poble. 

El museu presenta les fites socioculturals més importants i els principals elements del seu territori. Un recorregut que mostra el cicle vital i social, la importància del barri de París, la singularitat de la dansa del vetlatori, les fonts del poble o l’ermita de Sant Anna i la seua romeria…

La Casa del Pou vol convertir-se en un espai viu i participatiu, i disposa d’una sala d’exposicions temporals i d’un espai on els veïns i veïnes poden aportar els seus objectes per a ampliar la col·lecció patrimonial de la Llosa de Ranes.

 

Casa del Pou. Museu Històric i Artístic de la Llosa de Ranes

Camí Reial, 96.

46815 Llosa de Ranes

Telèfon: 962 230 171 - Fax: 962 230 409