Premi Grup Danses El Forcat 2018

Associació Grup de Danses el Forcat en el saló Alfons el Magnànim
Música i balls
17:00
17 jun
2018
22:00
17 jun
2018
El Museu Valencià d'Etnologia acull el pròxim 17 de juny un acte dedicat a la música i a ball tradicional valencià per part del grup de danses El Forcat.
 
El jurat ha decidit que el Premi Forcat 2018 és per a Sebastià Garrido, per ser un màxim exponent en els balls tradicionals de La Costera i un gran continuador de persones que li precediren, com Tereseta la Cadirera, Adela Penadés o La Polaca. 
Sebastià Garrido ha contribuit de forma excepcional a la recuperació dels balls populars en desús o desapareguts, al temps que ha potenciat els que s'han seguit ballant. També ha sigut important el seu paper en el Corpus de Xàtiva. En els anys 80 va ser artífex, junt a altres persones, d'un procés de recuperació de la part cívica del Corpus, que s'estava debilitant des de finals dels anys 70, i va potenciar els ballets infantils, com els Cavallets, la Moma, Paloteig, la Magrana...
 
 
"EL FORCAT" va ser fundat en 1992 per Vicente Garijo Hernández i té com a finalitat l'estudi, recerca i divulgació de la indumentària, dansa i música tradicional valenciana. Està compost per diferents seccions: ball, rondalla, cante taula i dolçaines. El grup té una llarga trajectòria d'actuacions per tot el territori de la Comunitat Valenciana, sent aquesta la principal zona d'actuació, encara que, també, ha participat en nombrosos esdeveniments en tot l'àmbit nacional. A més realitza una important tasca de divulgació i recerca del folklore tradicional musical valencià. En aquest àrea desenvolupa treballs de recuperació, ensenyament i difusió de composicions, pràcticament, desaparegudes, i recopilació d'indumentària original tradicional valenciana.
 
 
Lloc: Sala Alfons el Magnànim
Dia: 17 de juny
Hora: 17:00