Tallers per famílies. Tardor 2017

Tallers didàctics
12:00
03 set.
2017
14:00
17 des.
2017
Activitat gratuïta
 
TALLERS PER PÚBLIC FAMILIAR
SETEMBRE - DESEMBRE 2017 
 
Dies: 3, 10, 17 i 24 de setembre 
 
El final de l’estiu és temps de pansa. El raïm recollit s’escaldava i s’assecava al sol, on els riuraus eren l’arquitectura que acompanyava aquesta tasca. Al taller aprendrem com es feia la pansa i per què va ser tan important per a moltes famílies valencianes. Els participants hi elaboraran una maqueta d’un riurau i descobriran on poden trobar-los.
 
Dies: 1, 8 i 15 d’octubre
 
El 9 d’octubre és el Dia de la Comunitat Valenciana i també la festivitat de Sant Dionís, en la qual els enamorats valencians es regalen la tradicional mocaorà plena de dolços artesanals. ¿T’agradaria unir-te a nosaltres i preparar els teus propis dolços? ¡Apunta-t’hi!
 
Dies: 22 i 29 d’octubre i 5, 12 i 19 de novembre
 
A través de contes i de cançons coneixerem les llegendes dels personatges de l’imaginari valencià relacionats amb la por, en la festivitat de Tots els Sants: l’Home del sac, el Butoni, els follets, el Drac del Patriarca, una bruixa qualsevol i la seua gran i benvolguda amiga, la Tarasca, la bèstia festiva del Corpus valencià. Els traurem del bagul, riurem amb ells i elaborarem una història en diferents escenaris. Fins i tot podràs crear el teu propi monstre. 
Activitat inclosa dins el Cicle Espanta la por del Museu Valencià d'Etnologia
 
Dies: 26 de novembre i 3, 10 i 17 de desembre 
 
¿Vols conéixer la història de Landa «El Llest»? Aquest conte tradicional del poble Lovale, que habita al nord-oest de Zàmbia, ens parla sobre el comportament i les relacions humanes. A més, usant materials naturals com ara fusta, suro, branquetes o llavors, construirem el nostre petit Landa, una figura inspirada en l’art del continent africà.
 
ORGANITZACIÓ dels tallers
• Tallers destinats a un públic familiar. Edat mínima: xiquets i xiquetes de 4 anys (acompanyats d’un adult).
• Diumenges. Horaris: 12:30 - 13:45 h, a excepció del taller Espanta la por que finalitzarà a les 14:00 h.
• Concertació: Les entrades es repartiran en el punt d’informació a partir de les 10:30 h.
• La persona encarregada dels tallers arreplegarà els participants en el punt d’informació a les 12:30 h.
• Places limitades: 25-30. 
• Idioma: valencià i castellà.