Cantà del Carme Cant tradicional valencià

Tradició cultural
10:00
14 març
2020
14:00
14 març
2020
 
Cancel·lació programació
 
Informació d’interés
 
Per causes relacionades amb la situació generada pel Coronavirus, i atenent a les recomanacions de les autoritats, L’ETNO Museu Valencià d’Etnologia cancel·la temporalment totes les seues activitats programades.
 
L’ETNO Museu Valencià d’Etnologia informarà als usuaris de la reobertura i posada en marxa de la programació en el moment oportú. 
 
Atentament,
L’ETNO. Museu Valencià d’Etnologia
 
--
 
El cant valencià compost pel cant d'estil i les albaes, és junt amb la jota, l'asturianada i el flamenc, una de les principals tradicions monòdiques transmeses oralment en Espanya. La seua integració en la societat rural ha permés que arribe fins als nostres dies, estenen el seu camp d'influència des de la Plana de Castelló fins a l'horta il·licitana.
 
L'Associació d'Estudis del Cant Valencià junt a L'ETNO, el Museu d'Etnografia de la Diputació de València, organitzen la novena edició de la tradicional Cantà del Carme, una activitat en la qual a més de difondre el cant valencià, recupera una tradició desapareguda fa uns quaranta anys. Un itinerari de cants i rondalla pel barri antic del cap i casal, recorrent els casals de l'agrupació de falles del Barri del Carme: Mossen Sorell-Corona, Ripalda-Beneficència-Sant Ramon, Marqués de Caro-Dr.Chiarri, Ripalda-Soguers, Carrer de d’Alt-Sant Tomàs, Sant Miquel-Vte.Iborra, Carrer de Baix-Mesón de Morella, Portal de Valldigna, Plaça de l ́Àngel, Serrans-Plaça dels Furs, Blanqueries, Plaça Sta.Creu, Plaça de L ́Arbre i Na Jordana.
 
Aquesta cantà compta amb la participació de diversos cantaors que personifiquen l'essència de la música tradicional i popular valenciana, Josep Ramon Salvi del Puig de Santa Maria, Llorenç Pujades de València, Amparo Peiró de Gandia i Noèlia Llorenç de Burjassot, junt amb el versaor d'improvist, a l'estil valencià, Francesch Nicasio “Paco de Faura”. Tots ells acompanyats per la rondalla de vent de Santa Maria del Puig, i la rondalla de corda de Bétera composta per Josep Navarro al guitarró, Paco Navarro i Paco Ribes a la guitarra, on s'intercalen les albaes junt amb el cant valencià interpretades pel dolçainer Vicent Nebot de Torrent.
 
La cantà tindrà lloc el dissabte 14 de Març a les 10:30 del matí i el recorregut començarà des de la porta del Museu d'Etnografia del Carrer Corona num. 32, desitgem poder gojar del nostre patrimoni musical immaterial més important del poble valencià.
 
RECUPEREM LA HISTÒRIA, RECUPEREM LA NOSTRA IDENTITAT!
 
 
Dia: 14 de març de 2020
Hora: 10:00h.
Eixida: Museu Valencià d'Etnologia, C/Corona, num. 36
 

 

Les exposicions temporals obertes al públic podrán realitzar-se amb visites indivuals, impedint-se les visites grupals.