Concerts "Suite Himalaya". Piano & Sound Architecture

Concerts “Suite Himalaya. Piano et Sound Architecture”. Foto: Catherine Borel
CONCIERTOS  "SUITE HIMALAYA". PIANO & SOUND ARQUITECTURE.
28 i 30 de setembre
13:30
28 set.
2014
14:30
28 set.
2014
"Suite Himalaya" és una composició musical creada per Dominique Barthassat, compositor i pianista suís, l'origen es troba en el paisatge sonor, creat pel mateix autor, de l'exposició "Himàlaia Visions de l'Alteralitat a les col•leccions del MEN ". 
 
En l'última sala de la mostra el visitant s'enfonsa en la foscor a través d'un paisatge sonor que el transporta musicalment els ambients de l'Himàlaia com un passatger percep dins d'un tren. 
 
El desenvolupament d'aquesta composició ha donat lloc a la "Suite Himalaya". Piano & Sound Architecture. Aquest diàleg musical de quatre moviments entre el piano i el paisatge sonor espacial evoca un viatge des de la plana del Ganges a la pujada dels pics del Himàlaia. 
 
La partició circular crea un efecte d'immersió a 360 ° i combina tres plans, el disseny espacial de so - vincle d'atmosfera -, una orquestració instrumental i simfònica i una dimensió etnogràfica amb sons de l'instrumenatrium de l'Índia, del Tibet i de la Xina . 
El piano, en la tradició del gran repertori del concerto, dialoga amb la partició circular amb una alternança entre jugar amb el teclat i les cordes. 
 
[ver-mas] 
 
En contrapunt de la música, una coreografia amb diferents postures de ioga Asanas genera un univers estètic singular, entre la tradició, l'arquetip i la contemporaneïtat. 
 
El "Himàlaia Suite" creat a València inaugura una sèrie de quatre obres del compositor que seran l'objecte d'un itinerari a l'Índia el 2015, amb un concepte innovador de concert titulat "Live Sound Navigator". Aquest tipus de concert multi-acció es desenvolupa en diverses zones, oferint al públic la opportunidad de moure lliurement en l'espai.
 

Dominique Barthassat, Piano i  Arquitectura del so

Cosmin S. Iancu (Living Yoga Valencià), Āsana coreografia. 

 
Dies
 
28 de setembre  a les 13.30 h. 
30 de setembre a les 19.00 h. 
Duració: 70 mins. aproximadament
Aforament limitat (192 persones)
Lloc: Salò Alfons el Magnànim
 

En col·laboració amb: 

Alcoreo,   Suïssa

Nicolas Yazgi, Comissari de l'exposició