"En Veu Alta a la Biblioteca" amb Pablo Vidal i David Cantillo

#EnVeuAlta
Un Tesoro del Patrimonio Cultural: la rogativa de Culla a Sant Joan de Penyagolosa
Presentació llibre
19:00
25 febr.
2020
19:00
25 febr.
2020
 
Vos convidem a una nova cita #EnVeuAlta el dia 25 de febrer, a les 19 hores, per a rebre i escoltar Pablo Vidal i David Cantillo. La Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia té el plaer de presentar l’obra “Un Tesoro del Patrimonio Cultural: la rogativa de Culla a Sant Joan de Penyagolosa“.
 
Els Autors
Pablo Vidal és professor en la Universitat Catòlica de València i Director de l’Institut Universitari d’Antropologia. Les seues línies d’investigació estudien la relació entre el Medi Ambient i el Ser Humà, incloent-hi el Patrimoni Cultural Immaterial. És Visiting Fellow de Yale University, així com investigador associat de la unitat d’investigació Migracions i Societat de la Universitat Paris Diderot.
 
David Cantillo és fotògraf professional, especialitzat en naturalesa, cultura i viatges. Entre els seus treballs realitzats destaca l’exposició Rituals de Festa i Foc realitzada en el Museu Valencià d’Etnologia, així com les exposicions sobre Patrimoni Immaterial i Transhumància realitzades en Yale University, Boston College, Institut Cervantes de Tòquio, així com Nazareth College, en Rochester (NY).
 
El llibre
Un Tesoro del Patrimonio Cultural: la rogativa de Culla a Sant Joan de Penyagolosa
 
Des d’almenys l’any 1400 els habitants de Culla realitzen un pelegrinatge a peu, declarada BIC Immaterial, fins al santuari de Sant Joan de Penyagolosa, demanant aigua, pau i salut.
Aquest llibre arreplega documentació escrita i gràfica d’un tresor difícil de valorar. Però sobretot, arreplega el testimoni, sentiment i esforç dels seus artífexs, habitants i fills de Culla, els que tracten d’evitar que les seues tradicions es diluïsquen amb el pas del temps o s’obliden perduts en un medi rural greument ferit.
 
La presentació
Els autors estaran acompanyats per l’alcalde de Culla, Víctor Fabregat, i dos bordoners de Culla que cantaran en directe cants de rogatives.
 
Vos esperem a tots i a totes!
 
 
Lloc: Biblioteca del Museu València d'Etnologia
Data: 25 de febrer de 2020